Ξενάγηση & Γευσιγνωσία

Γνωρίστε τον κόσμο της ελιάς και της μέλισσας!

Η ξενάγηση και η γευσιγνωσία γίνεται μέσα σε ένα παλιό πέτρινο ελαιουργείο που αποκτήσαμε από τους προγόνους μας, μετατρέποντας το σε ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο ελαιουργείο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ψυχρής έκθλιψης ελαιοκάρπου, οι εγκαταστάσεις μας είναι εξοπλισμένες σε σύγχρονη γραμμή τυποποίησης μελιού, ειδικά μελετημένη ώστε να μην αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά του τελικού προϊόντος.

Το ταξίδι ξεκινάει με επίσκεψη στους ελαιώνες μας, και μεταφέρεται μέσα στον χώρο του ελαιουργείου, όπου δίνεται αναλυτική επεξήγηση της διαδικασίας έκθλιψης ελαιοκάρπου έως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Έπειτα ακολουθεί η παρουσίαση της κυψέλης με ανάλυση του τρόπου λειτουργίας της. Το γευστικό σας ταξίδι τελειώνει στον εξωτερικό χώρο του ελαιουργείου δοκιμάζοντας όλα μας τα προϊόντα στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας με θέα την ορεινή πεδιάδα.

Δοκιμάστε και απολαύστε τις 8 διαφορετικές ποικιλίες μελιού (ανθέων , άνθη πορτοκαλιάς, θυμάρι και άλλα βότανα, θυμαρίσιο, ερείκης, χαρουπιάς, πεύκου και κουμαριάς) της οικογένειας Παπαγιαννάκη και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από δικούς της ελαιώνες.

Απλή γευσιγνωσία

Η απλή γευσιγνωσία αποτελείται από όλες τις ποικιλίες μελιού, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές, συνοδευόμενο από παξιμάδια και κριτσίνια, στον κατάλληλα διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο.

Κόστος

Δωρεάν

Πλήρης γευσιγνωσία

Η γευσιγνωσία αποτελείται από όλες τις ποικιλίες μελιού (ανθέων, άνθη πορτοκαλιάς, θυμάρι και άλλα βότανα, θυμαρίσιο, ερείκης, χαρουπιάς, πεύκου και κουμαριάς), συνοδευόμενο από κέρασμα, το οποίο περιέχει παξιμάδια, κριτσίνια, ντομάτες, ελιές παστές (αλατσολιές), γραβιέρα Κρήτης, γύρη, κερήθρα και τσικουδιά.

Κόστος

5.00€ / άτομο
(προτείνεται για 4 άτομα)

Ξενάγηση & γευσιγνωσία

Το ταξίδι ξεκινάει με επίσκεψη στους ελαιώνες μας, και μεταφέρεται μέσα σε ένα παλιό πέτρινο αλλά εκσυγχρονισμένο ελαιουργείο εξηγώντας την διαδικασία συγκομιδής ελαιοκάρπου, έκθλιψης ελαιολάδου, καθώς και όλα τα μυστικά που θα  πρέπει να γνωρίζουμε για το  πράσινο θησαυρό της Κρήτης.

Συνεχίζοντας, ακολουθεί η παρουσίαση της κυψέλης με ανάλυση του τρόπου λειτουργίας της, γνωρίζοντας τον κύκλο ζωής των μελισσών, τον χλωριδικό πλούτο, τον ρόλο του μελισσοκόμου μαζί με τον εξοπλισμό του και τις απίστευτες ιδιότητες του μελιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το γευστικό σας ταξίδι τελειώνει στον εξωτερικό χώρο του ελαιουργείου δοκιμάζοντας όλα μας τα προϊόντα στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας με θέα την ορεινή πεδιάδα.

Δοκιμάστε και απολαύστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τις οκτώ διαφορετικές ποικιλίες μελιού (ανθέων, άνθη πορτοκαλιάς, θυμάρι και άλλα βότανα, θυμαρίσιο, ερείκης, χαρουπιάς, πεύκου και κουμαριάς) παραγωγής της οικογένειας Παπαγιαννάκη, συνοδευόμενο από κέρασμα, το οποίο περιέχει παξιμάδια, κριτσίνια, ντομάτες, ελιές παστές (αλατσολιές), γραβιέρα Κρήτης, γύρη, κερήθρα και τσικουδιά.

Διάρκεια

~ 45 λεπτά

Περίοδος ξεναγήσεων

Απρίλιο έως Οκτώβριο

Ωράριο

Δευτέρα έως Σάββατο: 10:00 – 20:00
(κατόπιν ραντεβού)

Κόστος

15.00€ / άτομο
*παιδιά κάτω των 15 ετών: δωρεάν

*Για γκρουπ άνω των 5 ατόμων το κόστος διαμορφώνεται

Κάντε κράτηση

Scroll to Top