Ηδύοσμος

Ποιοι Είμαστε

Ποιοι είμαστε

Η οικογένεια Παπαγιαννάκη εδώ και πολλά χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή του ελαιολάδου, του μελιού και της τσικουδιάς.

Όλα ξεκίνησαν από τον παππού των αδερφών Παπαγιαννάκη που έχουν αναλάβει σήμερα τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, εκμεταλλευόμενος από την περιουσία που είχε σε ελαιόδεντρα αποφασίζει να το εξελίξει αγοράζοντας το ελαιουργείο στη γενέτειρα του που υπάρχει σήμερα μετά από τόσα χρόνια, παράλληλα εκτός από τις ελιές ασχολούταν με την παραγωγή τσικουδιάς στο καζάνι που είχε στην ιδιοκτησία του.

Αργότερα η συνέχεια ήρθε από τον Εμμανουήλ Παπαγιαννάκη, πατέρα των αδερφών.

Ο Πατέρας

Ο πατέρας λοιπόν από μικρό παιδί ασχολείται με τις αγροτικές εργασίες, τα χωράφια, το ρακοκάζανο και το ελαιουργείο της οικογένειας του με την καθοδήγηση του πατέρα του. Την δεκαετία του ’90 αρχίζει να επενδύει και να επεκτείνει τον αριθμό των ελαιόδεντρων που βρίσκονταν στην κατοχή του και παράλληλα μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και την αγάπη για την γη στους υιούς του Αντώνη και Γιάννη.

Το σήμερα

Η επόμενη γενιά που ήρθε να αναλάβει, είναι τα αδέρφια Παπαγιαννάκη που έχουν παραλάβει τα ηνία σήμερα.

Στις αρχές του 2000 αναλαμβάνουν τις περιουσίες και την οικογενειακή επιχείρηση τους επεκτείνοντας τις περιουσίες τους σε ελαιώνες και ανακαινίζοντας το εργοστάσιο, προσθέτοντας και εξοπλίζοντας με τα κατάλληλα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Εκσυγχρονίζουν και συντηρούν το ρακοκάζανο του παππού τους αλλά παράλληλα στρέφονται προς την μελισσοκομική, αγοράζοντας τα πρώτα τους μελίσσια. Φτάνουμε, λοιπόν στο σήμερα με τα αδέρφια Παπαγιαννάκη να έχουν επεκταθεί τόσο στον τομέα της ελαιοπαραγωγής, της μελισσοκομικής αλλά και στην παραγωγή τσικουδιάς από καθαρά δική τους παραγωγής, με πολύ κόπο και μεράκι έτσι όπως έμαθαν από τους παλαιότερους με σεβασμό στις γνώσεις που
τους μεταλαμπάδευσε με αγάπη ο πατέρας τους από μικρά παιδιά, και με όπλο την σύγχρονη τεχνολογία εξελίσσουν καθημερινά την ποιότητα των καλλιεργειών και των προϊόντων τους.

Το όραμα

Το ελαιόλαδο και το μέλι είναι ένα υπέροχο δώρο ζωής, που προστατεύει από ασθένειες, χαρίζει υγεία, και συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την μεσογειακή διατροφή. Για αυτό εμείς παράγουμε τα προϊόντα μας με τους πιο αγνούς και παραδοσιακούς τρόπους έτσι ακριβώς όπως μας έδειξαν οι προγονοί μας, ώστε να μην χαθεί καμία θρεπτική ουσία αλλά και αγνή γεύση τους.

Οι εγκαταστάσεις μας

Οι εγκαταστάσεις που διαθέτουμε είναι στημένες γύρω από το όραμα μας για εξέλιξη και εκσυχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας.

Ελαιουργείο: Διαθέτουμε ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο ελαιουργείο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ψυχρής έκθλιψης με τριφασικό ντεκάτερ όπου η μάλαξη γίνεται στους 29°C.

Μελισσοκομία: Διαθέτουμε ανοιχτές εκτάσεις σε όλη την Κρήτη, ώστε να μεταφέρουμε τα μελίσσια μας ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες για να επιτύχουμε την αποτελεσματικότερη συλλογή βοτάνων-γεύσεων από τις μέλισσες μας. Επίσης στις εγκαταστάσεις μας έχουμε στήσει μία σύγχρονη γραμμή τυποποίησης αλλά και αποθήκευσης, ειδικά μελετημένη ώστε να μην αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά.

Ρακοκάζανο: Διατηρούμε το ρακοκάζανο, εξοπλισμένο με ένα από τα καλύτερα καζάνια της αγοράς αλλά και με κάθε είδους μηχανική υποστήριξη ώστε να διευκολύνει την διαδικασία παραγωγής και κάθε φορά να επιτυγχάνεται και η βέλτιστη ποιότητα στο τελικό προϊόν

Scroll to Top