Customize Consent Preferences

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργός
Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.  
 

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.
 

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Τα αναλυτικά cookies χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.  
 

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.  
 

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.  
 

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

What is Olive Oil and Why Is It So Good for You?

According to bbcgoodfood: “Olive oil is the liquid fat, or natural oil, obtained by pressing whole olives. The fruit, from a tree native to the Mediterranean, has a unique flavour that’s dependent on its country of origin – some mild, others peppery or even bitter. Processing techniques result in olive oils of different ‘grades’, either refined and unrefined. Unrefined oils are pure and untreated, meaning no heat or chemicals have been used in the extraction process. This produces a purer oil with stronger taste. Refined oils have been treated to remove any flaws, and are usually lighter in colour and milder in taste.

Extra virgin olive oil (EVOO) is an unrefined oil made from the first ‘virgin’ press of the fruit. No heat is used in the extraction process, preserving beneficial plant compounds called polyphenols. Deemed the highest quality, you can expect to pay more for EVOO. It also has a stronger flavour and is darker in colour. Regular or light olive oils are typically a blend of both cold-pressed and refined oils.

Discover our full range of health benefit guides and find out more about the health credentials of other oils.

Nutritional profile of olive oil

One 1 level tbsp (11ml) serving provides:

99 kcals / 407 kJ

11g fat

6g saturates

0g monounsaturates

9g polyunsaturates

56mg vitamin E”

Are you ready to discover our finest olive oil products? 

Click here